MOVE UP – Sport & english camp – Jasná 2016

Veľkonočné sviatky sa v našom tíme MOVE UP niesli v duchu lyžovania a zlepšovania sa v angličtine. Úspešne máme za sebou tretí MOVE UP CAMP. Camp sa konal na Slovensku v stredisku Jasná.

Na komforte a spokojnisti camperov nám veľmi záleží, preto sme sa rozhodli využiť skvelé ubytovanie hneď na svahu na Chate Lúčky. Dvanásť účastníkov vo veku od 5-19 bolo rozdelených do skupín podľa úrovne angličtiny a lyžovania. Vytvorili sa nám tri skupiny, ktorým sme sa mohli podrobnejšie a jednotlivo venovať.

Vekový rozdiel v skupine nepredstavoval žiadny problém, decká si skvelo rozumeli a vieme, že sa vytvorili nielen pekné spomienky ale aj nové priateľstvá. Každý deň nás čakal pestrý program.

Skupinky sa počas dňa striedali na angličtine ako aj na kopci pri lyžovaní. So Štepánkou trénovali techniku lyžovania, správny postoj a pohyb na lyžiach.

Zuzička sa venovala trénovaniu camperov hlavne v snowparku a Janka upevňovala vedomosti z Angličtiny.

Každý večer so sebou priniesol niečo nové. Počas campu sme sa venovali videocoachingu z daného dňa, kde Zuzička a Štepánka vysvetľovali, ako sa zlepšiť a na čo deti musia myslieť pri jazdení. Bol večer aj keď sme po karaoke o 20.00 odišli unavení do postelí čerpať silu na ďalší deň.

cakanie na vlek-01148

Ďalší večer nám Michal Oško z HZS prišiel porozprávať o bezpečnosti na horách, lavínach ako aj zásahoch HZS.

Posledný večer sme si spravili detskú párty s rôznymi hrami, maľovaním na tvár ako aj tancovaním. Pridalo sa k nám aj pár rodičov ☺

Lyžovanie a jazdenie v snowparku prebehlo bez úrazov. Pár pádov a modrín sa neráta. Všetko to upevňuje krásne spomienky. Pokrok, ktorý decká urobili bol úžasný a najlepšie je, že sami pocítili, že sa niečo nové naučili a niekam sa posunuli.

Janka precvičovala gramatiku ako aj novú slovnú zásobu, potrebnú pri jazdení ale aj pri normálnej komunikácií. V skupine našich najmladších sme angličtinu učili hravou formou, kde sme kreslili, spievali a učili sa nové slovká. Naopak najstarší prebrali pár tém potrebných k príprave na maturitu a ostatní sa zdokonaľovali v jazyku podľa individuálnych preferencií.

Nezabudli sme ani na slovenské tradície spojené s Veľkou Nocou. Maľovali sme vajíčka a dievčenská časť campu márne dúfala, že na horách strávime Veľkonočný pondelok bez kúpačky. Ráno o 7.30 nás chlapci nemilo prekvapili vodo-snehovým prebudením tak ako aj vyšibaním. Vieme však, že to prispelo k nášmu zdraviu a spokojnosti, tak ako vlastne celý náš camp.

Ďakujeme všetkým účastníkom a tešíme sa na Vás v lete!
Team MOVE UP

Spätná väzba od našich camperov:

EMA:The camp was awesome. The kids and trainers were great and I was having so much fun. The trainers didn’t make us do things we didn’t want to or we didn’t feel like doing. That’s important. I’ll sure come again (but not during the Easter :D)“.

FILIP: Everything was very good. My teacher is the best in the world. I met new friends and I will go on camp again.’
RICHARD: ‘This camp was too short“.

JAKUB:  „It was great, good community, nice weather. We had good food and the best trainers ☺’